Herbata „Sun Hua”
Aromatyczna herbata „Sun Hua” wzmacnia zdrowie i przedłuża życie. Herbata pomaga regulować funkcje organizmu, zmniejsza zmęczenie i poprawia nastrój.
Właściwości oraz funkcje:
- reguluje pracę żołądka i jelit;
- stymuluje produkcję enzymów trawiennych;
- poprawia apetyt;
- stymuluje metabolizm;
- niweluje zmęczenie, wzmacnia duch, poprawia ogólny stan i nastrój;
- spowalnia proces starzenia;
- neutralizuje zatrucie alkoholem.
Zalecenia:
- osobom ze zwiększoną aktywnością fizyczną;
- osobom w średnim wieku;
- osobom starszym podczas osłabienia organizmu;
- osobom o niskiej odporności.
Przeciwwskazania:
Nie zaleca się spożywania kobietom w ciąży oraz karmiących piersią, dzieciom do 12 lat, osobom z nietolerancją jednego ze składników produktu.
Skład: ekstrakt z drzewa sosnowego (kora drzewa sosnowego, igliwie sosnowe, pyłek sosny), sproszkowana zielona herbata, olejek z zielonej herbaty.
Kora sosny:
Z kory sosny produkuje się leczniczy ekstrakt, w którym proantocyjanidyny (OPC) stanowią często ponad 70% składu. OPC przysparzają wielu korzyści dzięki temu, że są doskonałymi antyoksydantami. Oznacza to, że zwalczają wolne rodniki tlenowe, hydroksylowe oraz zaliczany do nich nadazotan, ponieważ neutralizują je i uniemożliwiają im w ten sposób uszkadzanie komórek. Jak wiadomo, nadmiar wolnych rodników przyspiesza proces starzenia, a co za tym idzie, powoduje wiele dolegliwości, m.in.: miażdżycę, przewlekłe stany zapalne, choroby neurodegeneracyjne, a nawet nowotwory. Oprócz OPC kora sosny zawiera także: kwas kawowy, kwas ferulowy i metabolit M1.
Pyłek sosnowy:
Pyłek z sosny jest świetnym adaptogenem – bogaty skład, wysoka zawartość pochodnych testosteronu, witamin i minerałów pozwala nam wykorzystać go jako środek wzmacniający i przeciwbólowy, ułatwiający przetrwanie momentów przemęczenia, jednocześnie ułatwiający budowę masy mięśniowej oraz zmniejszający stany zapalne stawów. Przyspiesza też spalanie tłuszczu, a także zapobiega przedwczesnemu starzeniu się organizmu.
Zielona herbata:
W chińskiej medycynie zieloną herbatę od stuleci stosowali w leczeniu bólów głowy, zaburzeń trawienia, ospałości, rozstrojów żołądka. Współcześnie zielona herbata jest powszechnie stosowana w profilaktyce zdrowotnej. Prowadzone od dziesięcioleci badania nad właściwościami zielonej herbaty potwierdzają jej dobroczynny wpływ na funkcjonowanie organizmu oraz na zmniejszenie ryzyka zachorowania na choroby serca oraz niektóre odmiany raka. Zielona herbata zawiera wiele minerałów i mikroelementów (fluor, żelazo, sód, wapń, potas, cynk) oraz witaminy A, B, B2, C, E, K. Ponadto przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej oraz zapobiega otyłości. Od zawsze zielona herbata była kojarzona z koncepcją zen. Dzięki obecności taniny, która łagodzi pobudzające działanie teiny, uspokaja i wprowadza człowieka w przyjemny stan, pozwalając jednocześnie na zachowanie czujności umysłu.
Sposób użycia: saszetkę zalać wrzątkiem, parzyć od 3 do 5 minut (saszetkę można zaparzać wielokrotnie, do utracenia barwy).
Opakowanie: 20 saszetek / 2 g