Kapsułki SPIRULINA PLUS (0008)
134,00 zł
Kapsułki spiruliny, to uzdrawiająca kompozycja, która stanowi dokładnie zrównoważony przez sama przyrodę zestaw witamin, minerałów i aminokwasów, dzięki czemu dysponuje niezwykle szerokim spektrum działania. Jest dodatkowym źródłem substancji odżywczych.
Produkt stosuje się w celu przywrócenia ogólnej homeostazy, podwyższenia odporności i w kompleksowej terapii praktycznie wszystkich schorzeń, ponieważ podstawą produktu jest spirulina zdolna do chronienia organizmu człowieka przed 2/3 znanych chorób (według danych WHO – Światowej Organizacji Zdrowia).
Opakowanie: 60 kapsułek po 500mg
Description
Skład: 80% sinic [popularna nazwa spirulina], 20% żeń-szeń.
Uzdrawiające właściwości spiruliny
Spirulina, to tropikalna, słodkowodna, włóknista sinica.
Ogólne oddziaływanie spiruliny na organizm człowieka
Biomasa spiruliny zawiera absolutnie wszystkie substancje potrzebne człowiekowi do normalnego życia. Szereg szczególnych substancji – bioprotektorów, biokorektorów i biostymulatorów nie spotyka się w żadnym innym produkcie pochodzenia naturalnego. Stanowi to o unikalnych właściwościach spiruliny jako produktu żywnościowego i leczniczo-profilaktycznego o szerokim spektrum działania.
Unikalne właściwości spiruliny jako biostymulatora pozwalają organizmowi skutecznie przeciwstawiać się wszelkim infekcjom wirusowym i bakteryjnym. Obecność w spirulinie lipidów, sulfolipidów i enzymów wzmacnia działanie spiruliny jako środka wzmacniającego układ odpornościowy.
Spirulina jako superprodukt odżywczy
Zdaniem chińskich, japońskich, amerykańskich i innych badaczy, spirulina jest superproduktem, ponieważ jej składniki odżywcze są bardziej skondensowane niż w innych pokarmach, roślinach, ziarnach i ziołach.
1. Białko spiruliny zawiera wszystkie nieodzowne dla normalnego życia organizmu człowieka aminokwasy,
2. tłuszcze (lipidy) – w spirulinie występują w postaci nienasyconych kwasów tłuszczowych.
3. Spirulina zawiera od 10 do 20% cukrów, które łatwo przyswajają się przy minimalnej ilości insuliny.
4. Spirulina zawiera praktycznie cały nieodzowny dla człowieka zestaw substancji mineralnych i bogata jest makroelementy i mikroelementy.
5. W spirulinie skoncentrowane są w optymalnych proporcjach najważniejsze witaminy – A1, B1, B2, B3, B6, B12, PP, biotyna, kwas foliowy, inozytol [nazwa zwyczajowa cykloheksanheksolu], pantotenat [niektórzy błędnie nazywają tak witaminę B5, mimo że jest to inny związek chemiczny], witamina C, E i inne naturalnie syntezowane przez żywe komórki.
Biologicznie aktywne substancje zawarte w spirulinie
1. W skład spiruliny wchodzi w dużej ilości niebieski barwnik fikocyjanina – substancja powstrzymująca rozrost komórek rakowych.
2. Kwas gamma-linolenowy zawarty wyłącznie w spirulinie. Jest to substancja nieodzowna w profilaktyce i leczeniu zapaleń stawów, bardzo cenna przy leczeniu impotencji u mężczyzn i oziębłości lub braku libido u kobiet.
3. Kwas glutaminowy - stabilizuje zdolności umysłowe i stanowi podstawowy pokarm dla komórek mózgu.
4. Kwas foliowy – nieodzowny do powstawania hemoglobiny.
5. Tyrozyna - „eliksir młodości” - spowalnia starzenie organizmu, zapobiega siwieniu.
6. Cystyna – zapewnia pracę trzustce.
7. Arginina – zwiększa aktywność seksualną, sprzyja oczyszczaniu krwi z toksyn i odpadów.
8. Inozytol [witamina B8] - utrzymuje w zdrowym stanie wątrobę, sprzyja wydalaniu kancerogenów i zbędnych hormonów żeńskich, normalizuje poziom cholesterolu.
9. Tiamina [witamina B1] - wzmacnia układ nerwowy, zmniejsza męczliwość, normalizuje sen i rytm serca, usuwa zadyszkę.
10. Trzy barwniki: karotynoidy, chlorofil i fikocyjanina – pomagają organizmowi syntezować wiele enzymów nieodzownych do regulacji metabolizmu w organizmie.
- Niebieski barwnik fikocyjanina wzmacnia układ odpornościowy i podwyższa limfatyczną aktywność organizmu. Podstawową funkcją układu limfatycznego jest utrzymywanie narządów w zdrowiu i ochrona organizmu przed rakiem, wrzodami, hemoroidami i innymi chorobami.
- Chlorofil zawarty w spirulinie ma budowę i skład chemiczny zbliżony do cząstki Hem [niebiałkowa część wielu enzymów] krwi. W połączeniu z kompleksem zawartych w spirulinie substancji sprzyja on biosyntezie hemoglobiny, co pozwala w krótkim czasie unormować czynność organów krwiotwórczych.
- Karotenoidy stanowią o tym, że spirulina jest silnym antyoksydantem. Zapobiega ona przedwczesnemu starzeniu będącemu przede wszystkim efektem procesów utleniania w organizmie. Przy intensywnym zażywaniu spiruliny odnotowywano przypadki likwidacji przedwczesnego siwienia, które do tej pory uważano za proces nieodwracalny.
11. Kwasy alginowe [kwas D-mannurowy i L-guluronowy] - to unikalne, biozgodne [nietoksyczne, niewpływające na układ odpornościowy i nieniszczące erytrocytów] polianionowe (kwaśne) polisacharydy ścianki komórkowej spiruliny dysponujące właściwością uwalniania organizmu człowieka i zwierząt od radionuklidów, szczególnie cezu i strontu, a także pierwiastków ciężkich takich jak ołów. W ten sposób spirulina staje się radioprotektorem.
Zalecenia do przyjmowania spiruliny
Uzupełnianie niedoborów witamin i minerałów, normalizacja obrazu krwi, zmniejszenie poziomu tłuszczy we krwi jako profilaktyka miażdżycy, przyspieszenie zabliźniania ran i gojenia oparzeń, odmładzanie komórek i narządów, zapewnienie odporności na promieniowanie radioaktywne, normalizacja przemiany materii, przywrócenie właściwej odporności, pomoc przy leczeniu schorzeń naczyniowych, wrzodów, zapalenia stawów, zwyrodnienia stawów, nadciśnienia, osłabienia, bezsenności, hemoroidów. Wydalanie z organizmu metali ciężkich, toksyn, radionuklidów. Zapobieganie obniżeniu poziomu leukocytów podczas rentgenoterapii, oczyszczenie organizmu szczególnie potrzebne ludności zamieszkującej zanieczyszczone rejony, tłumienie wszystkich typów grypy. Jest silnym środkiem profilaktycznym dla ludzi zdrowych, zwiększa wydajność pracy, wzmacnia odporność na choroby.
Reviews
There are no reviews yet.