WAPŃ dla twojego dziecka.
Wapń to podstawowy składnik zębów i kości. Niedobory tego pierwiastka mogą powodować wady postawy i próchnicę. Ale jeśli zadbasz o to, by w organizmie twojego dziecka znalazła się odpowiednia ilość wapnia,…
Wapń to podstawowy składnik zębów i kości. Niedobory tego pierwiastka mogą powodować wady postawy i próchnicę. Ale jeśli zadbasz o to, by w organizmie twojego dziecka znalazła się odpowiednia ilość wapnia,…
Alergia wiosenna potrafi zepsuć nawet najładniejszy i najsłoneczniejszy dzień. Zatkany nos, kichanie i łzawiące oczy to objawy alergii, na które uskarża się coraz więcej osób. Jak pozbyć się alergii na wiosnę? Jest na…
Nawet przy odpowiednio zbilansowanej diecie może się zdarzyć, że będziesz dostarczać sobie zbyt mało niektórych witamin. Zanim jednak sięgniesz po preparaty witaminowe, by uzupełnić ich niedobór, zobacz, z czym, kiedy…
Grzyby reishi, znane także jako lingzhi, to grzyby, których właściwości i działanie są znane w Azji od ponad 2 tysięcy lat. W medycynie Dalekiego Wschodu grzyby reishi są uważane za…
Probiotyki, czyli tzw. dobre bakterie, mają potwierdzone licznymi badaniami właściwości lecznicze - wspomagają m.in. leczenie biegunek, alergii, atopii, chorób zapalnych jelit i wątroby, wzmacniają odporność organizmu. Probiotyki występują naturalnie w…
Koenzym Q10, zwany też ubichinonem, to substancja niezbędna do funkcjonowania każdej naszej komórki. Koenzym Q10 bierze udział w procesie wytwarzania energii w komórkach, poprawia ich dotlenienie, chroni przed niszczącym wpływem…
Drogie Panie ! W ten szczególny dzień Firma Green World życzy Wam pasma nieustających sukcesów i aby uśmiech nigdy nie schodził z Waszych twarzy!
Zatrucie pokarmowe, w statystykach letnich chorób, zajmuje poczesne miejsce w pierwszej trójce - po zjedzeniu nieświeżej potrawy, lodów niewiadomego pochodzenia, grzybów niesklasyfikowanych w żadnym atlasie. Zatruciu pokarmowemu najczęściej towarzyszą wymioty,…
"Pęcherzykiem" jest woreczek żółciowy (stąd jego druga nazwa), w którym gromadzona jest żółć. Wydostaje się ona z wątroby dwoma przewodami wątrobowymi połączonymi ze sobą i tworzącymi przewód żółciowy wspólny, który…
Gryka zwyczajna to jedna z najbardziej wartościowych roślin zbożowych uprawianych przez człowieka. W naszym kraju jest niestety wciąż niedoceniana i jej spożycie, mimo że powoli rośnie, nadal jest zbyt niskie. Dietetycy, a nawet lekarze zalecają jednak wprowadzenie…